Antena 3 CNN Actualitate Şoferii aleşilor din Senat au făcut grevă

Şoferii aleşilor din Senat au făcut grevă

Şoferii aleşilor din Senat au făcut grevă
11 Apr 2007   •   23:16

Senatorii au rămas miercuri fără maşini şi asta pentru că şoferii au intrat în grevă de avertisment. Ei au oprit lucrul între orele 7.00 şi 9.00 pentru a protesta astfel faţă de decizia conducerii Camerei Superioare a Parlamentului de a propune un nou sistem de alimentare cu benzină. Conducerea a decis să înlocuiască sistemul de alimentare cu benzină pe bază de bonuri, cu unul pe carduri. Şoferii s-au mai plâns şi de faptul că programul de lucru este foarte lung, iar salariile sunt mici.

Conform senatorului liberal Constantin Dumitru, greva şoferilor a durat aproximativ o oră, aceştia reîntorcându-se la muncă după ce conducerea Senatului a trimis la garaje o comisie care să negocieze cu greviştii. În acest timp, senatorii s-au descurcat cum au putut. Au venit la Parlament cu maşinile personale, cu taxiul sau cu prietenii. Alţi senatori au ajuns la serviciu...pe două roţi. Senatorul liberal Mihail Lupoi a preferat să vină cu motoscuterul său. Dacă aleşii neamului au fost de partea protestatarilor, unii şoferi nu ştiau dacă mai este grevă.

Liderii de sindicat ai şoferilor din Senat au decis, după negocierile purtate cu secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, să suspende greva timp de o săptămână, interval în care aşteaptă ca revendicările lor să fie soluţionate. ?Dacă, după o săptămână, nu se vor rezolva revendicările noastre, şoferii Senatului ar putea intra în grevă generală. Vom organiza o Adunare Generală a sindicatului şi vom urma decizia luată de acest for?, a declarat liderul sindicatului şoferilor din Senat, Mihai Nistor, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close