Antena 3 CNN Actualitate Anunțul trupelor americane care vor sosi zilele următoare în România: ”Soldații noștri pregătesc vehiculele Stryker!”

Anunțul trupelor americane care vor sosi zilele următoare în România: ”Soldații noștri pregătesc vehiculele Stryker!”

Primele trupe americane din Germania sunt gata să plece spre România. Ofițerii americani spun că cei 1.000 de soldați, însoțiți de blindate Stryker, urmează să organizeze exerciții militare comune cu trupele române și vor rămâne în țara noastră atât cât va fi nevoie.

Anunțul trupelor americane care vor sosi zilele următoare în România: ”Soldații noștri pregătesc vehiculele Stryker!”
Sursa foto: captura Antena 3
de Laura Dinu    |    09 Feb 2022   •   12:12

”Regimentul 2 de Cavalerie va mobiliza un escadron de cavalerie în România, ca măsură care arată angajamentul nostru pentru Alianța NATO. În spatele meu şi în jurul nostru puteți vedea aceste cuvinte devenite realitate.

Soldații noștri pregătesc pentru transport vehiculele Stryker şi alte echipamente importante pentru misiune, iar primii soldați din Regimentul 2 de Cavalerie au ajuns în România în ultimele 24 de ore.

Alături de vehiculele Stryker pe care le vedeți aici, câțiva din cei mai buni bărbați și femei ai Americii au plecat deja sau urmează să plece către România în zilele următoare. Ei reprezintă baza acestei echipe armate combinate incredibile și membri mândri ai acestei Alianțe.

Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună, vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie. 

×
Subiecte în articol: soldati
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close