Antena 3 CNN Actualitate Soluţia care ar putea salva învăţământul românesc. "Ar trebui reintroduse examenele de admitere în liceu şi facultate"

Soluţia care ar putea salva învăţământul românesc. "Ar trebui reintroduse examenele de admitere în liceu şi facultate"

Soluţia care ar putea salva învăţământul românesc. "Ar trebui reintroduse examenele de admitere în liceu şi facultate"
de O.P.    |    04 Iul 2013   •   05:54

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că, personal, susţine ideea reintroducerii examenelor de admitere în liceu şi facultate, amintindu-şi că a intrat al 40-lea la liceu, dar a încheiat ca şef de promoţie şi apoi a intrat printre primii la facultate.

Prezent la Sibiu, cu ocazia lansării strategiei PDL pe educaţie, liderul Vasile Blaga a declarat că susţine ideea reintroducerii examenelor de admitere în liceu şi în facultăţile de stat, amintindu-şi, totodată, cum a intrat la liceu şi cum a încheiat şef de promoţie la specializarea "Cazane şi turbine", iar apoi a fost admis printre primii la facultate.

"Personal, aş reintroduce examenul de admitere în liceu, obligatoriu, de anul viitor. De altfel, aş reintroduce şi examenul de admitere în facultăţile de stat. Aş reintroduce examenele de admitere. Acest sistem românesc demonstrează că nu toţi copiii, din păcate, au aceleaşi şanse când abordează un nivel de educaţie superior", a declarat Vasile Blaga.

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close