Şomerii de la Nokia vor primi „alocaţia de interviu”. 200 de euro de la UE pentru tuns, bărbierit şi haine

de D.D.    |    05 Ian 2012   •   11:01
Şomerii de la Nokia vor primi „alocaţia de interviu”. 200 de euro de la UE pentru tuns, bărbierit şi haine Foto: superstock.com
Un ajutor financiar inedit vine din partea Fondului European de Ajustare la Globalizare (FEAG) pentru şomerii români de la Nokia. Este vorba despre o aşa-numită "alocaţie de interviu" pentru haine, tuns şi bărbierit, astfel încât românii să fie cât mai prezentabili la viitoarele interviuri pentru slujbe.

Foştii angajaţi ai fabricii Nokia din comuna clujeană Jucu vor primi câte 100 sau 200 de euro. Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, solicitarea de acordare a unor bani pentru haine, tuns şi bărbierit şomerilor de la Nokia a fost considerată de funcţionarii europeni una "inovativă", care va fi extinsă şi în cazul altor ajutoare financiare acordate prin FEAG.

"Când a fost depus dosarul pentru obţinerea fondurilor de la FEAG, noi am întrebat dacă s-ar putea finanţa o astfel de „alocaţie de interviu” şi ni s-a spus că este o idee foarte bună. A fost considerată o propunere inovativă. Astfel, cei circa 1.400 de angajaţi ai Nokia care se vor înscrie în proiectul de reintegrare profesională vor primi bani de haine, tuns, bărbierit, transport, cazare şi masă astfel încât să fie cât mai prezentabili în cadrul viitoarelor interviuri pentru angajare. O astfel de alocaţie este de 100 de euro, dar există posibilitatea acordării a două tranşe, dacă este vorba de participarea la al doilea interviu în vederea angajării, adică 200 de euro în total. Primele sume ar putea fi alocate începând cu luna februarie 2012", a explicat Daniel Don, citat de Mediafax.

Şomerii de la Nokia vor fi obligaţi să facă dovada cheltuirii banilor prin chitanţe care să ateste că au cumpărat haine, au plătit o cazare sau un bilet de tren sau că au achitat contravaloarea unui tuns sau bărbierit.

Fabrica Nokia din comuna Jucu a fost închisă la începutul lunii decembrie 2011. Angajaţii vor mai fi plătiţi de companie până în luna martie 2012.

 
Get Adobe Flash player 

 

 

 

Parteneri
x close