Antena 3 CNN Actualitate Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie

Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie

Conform ultimului sondaj IRES, românii sunt îngrijorați de evoluția și consecințele pandemiei Covid-19 și mare parte dintre ei sunt nemulțumiți de cum au gestionat guvernul Orban și autoritățile criza sanitară.

Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    28 Iul 2020   •   23:00

Conform sondajului IRES, jumătate dintre români știu că în localitatea lor există sau au existat cazuri de COVID – 19. 16% dintre ei cunosc pe cineva infectat, astfel că puțini știu consecințele bolii. Față de sondajul realizat acum trei luni, când doar 1% dintre români declarau că știu bolnavi infectați, procentul a crescut enorm.

Peste trei sferturi dintre români sunt foarte sau destul de îngrijorați de evoluția pandemiei în România. 1 din 5 români este nemulțumit de măsurile luate de guvernul Orban în perioada pandemiei, în vreme ce aproape jumătate dintre români (48%) sunt mulțumiți de acest aspect.

Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie

Sondaj IRES. Lovitură pentru Orban! Ce cred românii despre pandemie

Lovitură pentru Ludovic Orban: 6 din 10 români sunt nemulțumiți de politica economică a guvernului Orban, în vreme ce doar 28% dintre români sunt mulțumiți de măsurile de redresare luate de Executiv.

Alte concluzii ale sondajului: 

- Aproape 7 din 10 români sunt îngrijorați de posibilitatea de a se infecta ei, personal, cu coronavirus.

- 1 român din 20 declară că s-a testat din proprie inițiativă pentru COVID – 19, 6% spun că s-a testat la solicitarea autorităților, iar 7% la solicitarea angajatorului.

- 24% dintre cei chestionați și-au anulat vacanța din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situația epidemiologică se va îmbunătăți.

- Aproape 1 din 10 români (9%) a fost deja în vacanță, iar 13% urmează să plece în perioada următoare.

- Tinerii, persoanele educate, cele care locuiesc în Transilvania și Banat, dar și votanții Alianței USR-PLUS la alegerile parlamentare sunt categoriile care au cunoscut, în proporții mai ridicate decât altele, persoane bolnave de COVID – 19, pe când vârstnicii, cei cu educație scăzută și votanții PSD se află printre cei care spun că nu cunosc pe nimeni care să fi contractat boala.

-  Trei sferturi dintre români sunt îngrijorați cu privire la posibila infectare cu noul coronavirus a unui membru al familiei, în timp ce un sfert sunt puțin sau deloc îngrijorați. Femeile, persoanele peste 51 de ani și cei cu educație scăzută, votanții Alianței USR-PLUS, cei ai PNL și ai PSD sunt mai îngrijorați pentru cei din familiile lor, în timp ce bărbații, tinerii, persoanele cu educație medie și votanții Pro România sunt mai puțin îngrijorați.

×
Subiecte în articol: sondaj IRES pandemie Ludovic Orban
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close