Antena 3 CNN Actualitate Sorin Apostu rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Sorin Apostu rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Sorin Apostu rămâne în arest pentru încă 30 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Dec 2011   •   20:08

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile, după ce instanţa supremă le-a respins, vineri, recursurile, informează Mediafax.
   
Magistraţii instanţei supreme au respins recursurile făcute de primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia împotriva deciziei de luni a Curţii de Apel Cluj, care a prelugit mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor doi în dosarul de corupţie în care sunt cercetaţi.
   
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, astfel că Sorin Apostu şi Călin Stoia vor sta în arest pentru încă 30 de zile.
   
Totodată, instanţa supremă a respins şi recursul lui Călin Stoia la decizia Curţii de Apel Cluj în cazul cererii lui de eliberare pe cauţiune.
   
În 29 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de eliberare pe cauţiune depusă de omul de afaceri Călin Stoia, instanţa stabilind ca banii depuşi drept cauţiune, adică un milion de lei, să fie restituiţi într-un cont.
  
Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de către Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările.
   
Luni, Curtea de Apel Cluj a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare atât pentru Sorin Apostu, cât şi pentru Călin Stoia.

×
Subiecte în articol: Sorin Apostu arest magistrati om de afaceri
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close