Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu propune o echipă interministerială pentru noile proiecte energetice din Marea Neagră

Sorin Grindeanu propune o echipă interministerială pentru noile proiecte energetice din Marea Neagră

Sorin Grindeanu propune o echipă interministerială pentru noile proiecte energetice din Marea Neagră
Sursa foto: Foto: Sorin Grindeanu/Facebook
27 Feb 2017   •   15:24

Premierul Sorin Grindeanu a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potenţial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre, în cadrul unei întrevederi avute luni cu o delegaţie a consorţiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom, scrie Agerpres.

"Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care îşi înţelege responsabilităţile: asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii legislative şi a unei fiscalităţi echitabile, atât pentru mediul economic, cât şi pentru bugetul de stat", a afirmat Grindeanu, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul a exprimat deschiderea şi susţinerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiţii sustenabile şi competitive, având în vedere angajamentele privind garantarea siguranţei energetice.

În cadrul întrevederii care a avut loc la Palatul Victoria, reprezentanţii celor două companii - vicepreşedintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane, şi CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe - au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiţie.

La rândul său, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a arătat că proiecte de amploarea celui prezentat de ExxonMobil şi OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore.

Reprezentanţii Guvernului şi ai celor două companii au mai discutat despre oportunităţile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung, în contextul provocărilor la nivel global, se arată în comunicat.

La întrevedere au mai participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Publice Ionuţ Mişa, consilierul de stat Marius Nica şi preşedintele Consiliului de Administraţiei al Transgaz, Ion Sterian.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Marea Neagrã
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close