Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, vizitat la primărie de premier

Sorin Oprescu, vizitat la primărie de premier

Sorin Oprescu, vizitat la primărie de premier
30 Oct 2008   •   08:20

Primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit, miercuri, la sediul Primăriei Capitalei, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, imediat după şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
După aproape o oră de discuţii, cei doi au ieşit împreună pe holul primăriei, Oprescu conducându-l pe premier spre ieşire. Întrebat despre scopul vizitei, puţin încurcat, premierul a declarat presei că a discutat cu primarul mai multe chestiuni ce vizează Bucureştiul. El a amintit modalităţile de asigurare a transportului public între Capitală şi judeţul Ilfov şi trecerea unor spitale în administrarea municipalităţii.
Tăriceanu a spus că Executivul va iniţia un proiect-pilot prin care o parte dintre spitalele din Bucureşti vor fi trecute în administrarea Primăriei Generale.şi a anunţat, la finalul discuţiei, că se ia în calcul încheierea unui protocol între Primărie şi autorităţile judeţene care să vizeze extinderea traseelor preorăşeneşti în Ilfov. Un alt subiect discutat de Tăriceanu cu Sorin Oprescu a fost sprijinul financiar guvernamental pentru stadionul 'Lia Manoliu', premierul arătând că Executivul are 'unele restanţe' la cheltuielile aferente proiectului de modernizare.
?Se pare că, în ultima vreme, Bucureştiul este mai bogat decât visteria statului, care trebuie să suporte şi cheltuieli pentru educaţie, sănătate, transporturi?, a spus Tăriceanu.
Consilierii municipali au aprobat, miercuri, rectificarea bugetului propriu al municipiului Bucureşti. Anterior, Sorin Oprescu anunţase că îl susţinte pe premierul Tăriceanu la alegerile din acest an. Cei doi s-au întâlnit la târgul agricol din Bucureşti, unde primarul capitalei a şi menţionat că a hotărât să sprijine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu într-un colegiu din Ilfov, unde Sorin Oprescu are reşedinţa.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close