Antena 3 CNN Actualitate Soții Iohannis renunță la casa din centrul Sibiului. Anunțul făcut de Oficiul de Cadastru din Sibiu

Soții Iohannis renunță la casa din centrul Sibiului. Anunțul făcut de Oficiul de Cadastru din Sibiu

Soții Iohannis renunță la casa din centrul Sibiului. Anunțul făcut de Oficiul de Cadastru din Sibiu
17 Mai 2016   •   17:32

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen Iohannis nu au contestat la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu radierea lor din Cartea Funciară ca proprietari ai casei din centrul Sibiului pentru care încă se judecă, au precizat, marţi, surse pentru Agerpres.

Klaus şi Carmen Iohannis au fost radiaţi în urmă cu aproape o lună de zile din Cartea Funciară de la Sibiu.

"Împotriva încheierii se poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare în conformitate cu prevederile art. 31 alin. 2 din Legea nr. 7/1996 a Cadastrului şi Publicităţii Imobiliare cu modificările şi completările ulterioare. Menţionăm că datele din cartea funciară se pot consulta prin solicitarea unui extras de carte funciară de informare cu plata tarifului aferent conform Ordinului nr. 39/2009", se arată într-un răspuns al OCPI Sibiu.

Dacă nu depun contestaţie, Klaus şi Carmen Iohannis nu mai sunt proprietarii casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulţi ani, fiind radiaţi din Cartea Funciară.

Decizia OCPI Sibiu a fost comunicată familiei Iohannis, printr-un document expediat prin poştă, care nu a fost ridicat de niciunul dintre aceştia personal şi nici de avocaţii lor, susţin sursele citate.

Practic, în 18 aprilie, OCPI Sibiu a admis o cerere de rectificare formulată de Fisc, în temeiul unei decizii civile emise de Tribunalul Braşov. OCPI Sibiu a dispus radierea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Sibiu, str. N. Bălcescu nr 29, pentru Iohannis Klaus Werner şi soţia Iohannis Carmen Georgeta.

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu a primit, la începutul lunii aprilie, cererea de radiere a dreptului de proprietate al familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanţă anul trecut.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie a.c. radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis.

Casa din centrul istoric al Sibiului, din care Klaus Iohannis deţine o parte, face obiectul unei dispute mai largi. În ultima perioadă, o firmă de avocatură din Bucureşti a cerut informaţii la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Sibiu în legătură cu acest imobil, clienta acestei firme de avocatură fiind Rodica Baştea, cea care deţine şi ea o parte din casa cu pricina. Rodica Baştea este o sibiancă stabilită în SUA. Ea este moştenitoarea celui care i-a vândut lui Klaus Iohannis o parte din casă şi care, între timp, a decedat în SUA.

×
Subiecte în articol: Carmen Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close