Antena 3 CNN Actualitate Spaţiul aerian românesc, redeschis parţial de luni. Primul avion a decolat de la Timişoara

Spaţiul aerian românesc, redeschis parţial de luni. Primul avion a decolat de la Timişoara

Spaţiul aerian românesc, redeschis parţial de luni. Primul avion a decolat de la Timişoara
19 Apr 2010   •   12:03

Spaţiul aerian românesc s-a redeschis parţial luni dimineaţă, la ora 09:00. Primele aeroporturi care au redevinit funcţionale sunt cele din Timişoara şi Arad. La Timişoara, prima cursă trebuia să plece la ora 9.00 însă a fost amânată pentru ora 12.30. Cursa a fost în cele din urmă anulată. La 11.45, însă, primul avion a decolat spre Roma. La Arad, aeroportul a fost deschis însă nu este încă programată nicio cursă. Până la ora 15.00 ar putea fi redeschise şi aeroporturile din Bucureşti, Craiova şi Constanţa.

Anunţul oficial a fost făcut duminică seară într-o declaraţie de presă susţinută de Secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Marin Anton.

Norul de cenuşă provocat de erupţiile vulcanice din Islanda va parăsi spaţiul aerian al României treptat până luni dimineaţă. Previziunea a fost făcută de Oficiul britanic pentru Meteorologie şi este confirmată de meteorolgii români.

?Ne-am dorit ca şi aeroporturile din Bucureşti să funcţioneze de mâine dimineaţă dar datele ne fac să fim precauţi şi să aşteptăm până la ora 15:00 de mâine (luni, n.r.) după amiază?, a declarat Marin Anton.


Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close