Antena 3 CNN Actualitate Speriaţi de exigenţele din ţara lor, mediciniştii francezi preferă să studieze în România

Speriaţi de exigenţele din ţara lor, mediciniştii francezi preferă să studieze în România

Speriaţi de exigenţele din ţara lor, mediciniştii francezi preferă să studieze în România
Sursa foto: Medicinisti
16 Ian 2010   •   18:24

Tot mai mulţi studenţi străini aleg România pentru a-şi face studiile. Un exemplu este cel al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca, unde învaţă tineri din Franţa, Suedia şi Germania. Numărul francezilor care studiază aici a depăşit 260, în condiţiile în care în ţara lor, 85% dintre studenţi nu reuşesc să promoveze examenul de la sfârşitul primului an de studiu.

Studentii francezi care vor să studieze în ţara noastră pot alege între examenul scris, susţinut în limba română şi concursul de dosare. În Franţa, după două încercări eşuate de a promova examenul de la finalul primului an de studiu, tinerii nu mai au dreptul sa se prezinte la examen. Aşa că mulţi din ei s-au reorientat către facultăţile de la noi din ţară.

Pe lângă faptul că acasă trebuiau să studieze câte 15 ore pe zi, studenţii spun că nici comunicarea dintre profesor şi student nu era una foarte bună. Dupa şase ani de studii in Romania, tinerii francezi vor să se întoarcă în ţara lor natală, unde speră să profeseze în clinicile de specialitate.



Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close