Antena 3 CNN Actualitate Spital, amendat pentru că nu a permis tatălui să stea cu copilul internat

Spital, amendat pentru că nu a permis tatălui să stea cu copilul internat

Spital, amendat pentru că nu a permis tatălui să stea cu copilul internat
Sursa foto: spital
03 Feb 2009   •   20:00

Oficial, taţii au voie să stea cu copii când aceştia sunt internaţi în spital. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a amendat un spital şi a dat câştig de cauză unui tată căruia nu i se permisese să rămână alături de copilul internat. Spitalul nu-şi schimbă însă regulile - taţii au voie dar doar în cazuri speciale.
În spitalul Grigore Alexandrescu se pot interna alături de copii doar mamele. De aceea, Bogdan Drăghici priveşte în curtea spitalului peste gard. Când a vrut să se interneze cu fiica, medicii l-au refuzat.
"Mi s-a spus că trebuie neapărat să vin cu mama copilei. La momentul acela eram divorţat, ar fi trebuit să-mi caut fosta soţie şi să o aduc", spune Bogdan Drăghici.
Pentru ca nici alţi taţi să nu se uite peste gardul spitalului, Bogdan Drăghici a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Şi a câştigat. Mai mult, spitalul a fost amendat cu 600 de lei.
"Înainte să se dea sancţiunea, printr-un comunicat de presă, CNCD a cerut tuturor spitalelor să renunţe la asemenea practici pentru că reprezintă o discriminare şi le va sancţiona", a precizat Bogdan Drăghici.
De cealaltă parte, "regulile acestea există tocmai pentru că nu sunt spaţii suficiente pentru a asigura condiţii corecte, morale atât pentru mame cât şi pentru taţi", declară doctorul Viorela Niţescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Griogore Alexandrescu.
Decizia de la Grigore Alexandrescu îi surpinde pe directorii altor spitale. La Spitalul Marie Curie nu există astfel de restricţii.
"Nu există nici o regulă vizavi de internarea aparţinătorilor iar copiii cu cine poate să stea, o rudă apropiată", spune Daniel Buzatu, managerul Spitalului de copii "Marie Curie".
Consiliului pentru Combaterea Discriminării spune, în decizia sa, că de vreme ce taţii pot primi indemnizaţia de creştere a copilului şi astfel pot să stea acasă doi ani, tot aşa pot fi internaţi alături de aceştia în spital.
Observator

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close