Antena 3 CNN Actualitate Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon a fost pus pe butuci, la propriu. ”Se sterilizează odată cu aerul şi bolovanul”

Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon a fost pus pe butuci, la propriu. ”Se sterilizează odată cu aerul şi bolovanul”

Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon a fost pus pe butuci, la propriu. ”Se sterilizează odată cu aerul şi bolovanul”
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Feb 2017   •   08:56

Paturi sprijinite de cărămizi şi bucăţi de lemn vechi sau scaune puse sub saltele. Este situația de neconceput dintr-un spital de urgenţă din Capitală. Imaginile revoltătoare au fost surprinse în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Sf Pantelimon. Reprezentanţii unităţii sanitare recunosc problema şi spun că e singura soluţie pentru menţine numărul de paturi constant.

Nimeni nu ştie de unde au apărut fotografiile în care se văd perfect improvizaţiile folosite de personalul spitalului atunci când paturile cedează. Medicii recunosc însă că astfel de situaţii sunt frecvente, iar soluţiile pur româneşti.  

”De obicei le stropim bine şi facem oricum sterilizări frecvente şi se sterilizează odată cu aerul şi bolovanul. A durat câteva zile şi s-a reparat, se întâmplă, şi acasă se mai strică un scaun şi duc gospodina sau gospodarul la reparat”, susține conducerea spitalului.

Secţia de Terapia Intensivă a Spitalul Sf. Pantelimon are 25 de paturi. Un număr insuficient pentru a acoperi toate nevoie. Din acest motiv, atunci când paturile rămân fără rotiţe, se caută soluţii provizorii tocmai pentru a lăsa pacientul internat în ATI.

Conducerea spitalului se plânge şi de procedurile greoaie care trebuie îndeplinite în astfel de situaţii. Legea trebuie însă respectată.

Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală este una dintre cele mai solicitate unităţi sanitare de urgenţă. Anual, numai pe la Unitatea de Primiri Urgenţe trec peste 100 de mii de bolnavi.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close