Antena 3 CNN Actualitate Spitalul modular din Pipera, deschis parţial. Încălzirea, cu aer condiţionat

Spitalul modular din Pipera, deschis parţial. Încălzirea, cu aer condiţionat

Spitalul modular din Pipera se redeschide parţial. Sunt 374 de paturi, însă pentru început, acolo ar putea ajunge doar 100 de pacienţi. Şi mai grav este că încălzirea în spital se va face cu ajutorul aparatelor de aer condiţionat.

Spitalul modular din Pipera, deschis parţial. Încălzirea, cu aer condiţionat
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Florentina Lazăr    |    Iulia Gorgorin    |    12 Oct 2021   •   16:49

Spitalul modular de la Pipera ar trebui să fie dat în folosinţă de marţi.

Cei care au făcut acest anunţ, au fost premierul Florin Cîţu şi secretarul de stat Raed Arafat.

"Facem această vizită să vedeam etapa în care este spitalul. De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi. Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta. În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale", a precizat Raed Arafat.

El a spus că personalul care va activa va fi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, suplimentat şi din afara ASSMB. 

Ministrul Sănătății: "Marți seară începe transferul primilor pacienți în spitalul modular din Pipera"

Marți seară începe transferul primilor pacienți în Spitalul modular din Pipera, a anunțat ministrul Sănătății Cseke Attila.

El a mai declarat că se lucrează în continuare la operaționalizarea restului de paturi, existând încă 100 concentratoare de oxigen. Ministrul a precizat că în ședința de marți Consiliul General al Municipiului București va emite două hotărâri care vor sprijini operaționalizarea spitalului Pipera, inclusiv o rectificare bugetară care va acoperi cheltuieli necesare instituției.

100 de pacienţi vor fi internaţi la spitalul modular din Pipera

Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiți doar 100 de pacienți. În prima fază personalul de la Pipera va fi asigurat de către spitalul Victor Babeș, cu 64 de persoane din care 14 medici, a mai precizat Cseke Attila.

Deocamdată nu se știe de la ce spitale vor fi aduși pacienții COVID în Spitalul din Pipera. Sigur este că vor fi pacienți care deja sunt evaluați, iar Centrul Național de Coordonare a Interventiei va stabili împreună cu spitalele cazurile transferate în noua facilitate sanitară. "Ei vin în momentul în care se știe sigur că au nevoie de oxigen", a declarat ministrul care a explicat că spitalul se bazează în principal pe acest specific al furnizării de oxigen bolnavilor COVID în stadii grave. 

De asemenea, azi au ajuns în ţara noastră şi 200 de concentratoare de oxigen, solicitate prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close