SRI, reacție la dezvăluirile lui Sebastian Ghiță

28 Dec 2016   •   16:19
SRI, reacție la dezvăluirile lui Sebastian Ghiță Foto: Agerpres

Dezvăluirile incendiare ale lui Sebastian Ghiţă a aruncat în aer scena politică. Într-un material video, difuzat la România TV, fostul deputat vorbeşte despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI şi o întreabă dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dîncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

„Am să vă spun cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi, pentru că mulţi m-aţi întrebat acest lucru. Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI, la K2, la K4 şi la T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână, încă din anul 2010, şi a durat această serie de întâlniri până în 2014. Realitatea este că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele dintre întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România", a afirmat Ghiţă.

În replică, SRI nu a dorit să comenteze: „Nu am comentat si nici nu vom comenta vreodata declaratii facute in spatiul public ale nimanui. Oricine are ceva de declarat se poate adresa institutiilor abilitate, dupa caz”, a comunicat Biroul de Presă al SRI pentru știripesurse.ro.

 

x close