Antena 3 CNN Actualitate Stare de urgenţă în Carolina de Nord, din cauza căderilor masive de zăpadă

Stare de urgenţă în Carolina de Nord, din cauza căderilor masive de zăpadă

Stare de urgenţă în Carolina de Nord, din cauza căderilor masive de zăpadă
Sursa foto: Zapada
31 Ian 2010   •   13:27

Sud-estul Statelor Unite este în continuare afectat de căderile masive de zăpadă. În Carolina de Nord, autorităţile au decretat stare de urgenţă. Probleme sunt şi la Washington, acolo unde serviciile de transport public au fost suspendate, din cauza stratului de zăpadă de peste 20 de centimetri.

Probleme sunt şi în Europa. În Germania, trei oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în urma accidentelor cauzate de viscol şi polei, iar în Ungaria este cod portocaliu de ninsori. Aici, stratul de zăpadă ajunge la 20 de centimetri.

Circulaţia este îngreunată în toată ţara, iar trenurile au întârzieri de până la 20 de minute. Aeroportul internaţional de la Budapesta a fost închis provizoriu în cursul dimineţii de sâmbătă, pentru deszăpezirea pistelor.

În oraşele Rostock şi Greifswald din Germania, circulaţia autobuzelor şi a tramvaielor a fost suspendată, iar poliţia a făcut apel la şoferi să evite să se urce la volan. De atfel, trei oameni au murit şi alţi peste 40 au fost răniţi în aproape 80 de accidente rutiere cauzate de ninsori.

Autorităţile au caracterizat situaţia de pe străzile de pe insula Ruegen, din Marea Baltică, drept un "haos generalizat". Aici, stratul de zăpadă a atins şi 30 de centrimetri. Societatea căilor ferate Deutsche Bahn a anulat sâmbătă mai multe curse în nord-estul ţării. Situaţia a fost înrăutăţită şi de faptul că ninsorile abundente au fost însoţite de rafalele puternice de vânt.

Peste ocean, în zona Washington, serviciile de transport public au fost suspendate, din cauza stratului de zăpadă de peste 20 de centimetri. Şi sud-estul Statelor Unite continuă să fie afectat de ninsorile abundente. Viscolul şi ninsorile abundente au dus la prăbuşirea unor fire de înaltă tensiune, iar traficul a fost paralizat pe mai multe porţiuni de autostradă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: stare de urgenta ninsoare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close