Antena 3 CNN Actualitate Statul, sărăcit de miliarde de lei. Vei fi surprins când vei afla cine este cel mai mare datornic

Statul, sărăcit de miliarde de lei. Vei fi surprins când vei afla cine este cel mai mare datornic

Statul, sărăcit de miliarde de lei. Vei fi surprins când vei afla cine este cel mai mare datornic
Sursa foto: Foto: dailybusiness.ro
de O.P.    |    01 Mai 2012   •   05:38
Ca să rezumăm într-o propoziţie situaţia cu care ne confruntăm: statul este cel mai mare datornic la Stat. Într-un top al companiilor cu cele mai mari restanţe la buget, primele trei locuri sunt ocupate de companii ale statului. Sumele pe care acestea le datorează ajung la aproape 2,5 miliarde de lei, adică jumătate din bugetul anual al Bucureştiului. 

Pe primul loc în topul datornicilor la bugetul de stat, se află societatea CFR Infrastructură, cu o datorie de peste două miliarde de lei. Doar că guvernul s-a dovedit generos cu compania şi la începutul lunii aprilie a probat conversia restanţelor în acţiuni, ceea ce va duce la ştergerea datoriilor.


Potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, următorul loc este ocupat de Compania Naţională a Huilei, un alt obişnuit al locurilor fruntaşe. Aceasta are de plătit către buget două miliarde de lei. Ca să scape de


Compania a început o operaţiune complexă de "dare în plată" către stat la finalul căreia cele cele patru mine viabile se vor separa de cele trei neviabile. Aceste din urmă vor fi în continuare administrate de stat şi vor primi un ajutor de stat 1,17 miliarde de lei pentru închiderea acestora până în 2018, conform planului agreat împreună cu Comisia Europeană.

Planul include disponibilizarea a 3.300 de angajaţi până în 2018. Cele patru mine viabile vor fi integrate în Complexul Energetic Hunedoara, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni.





 

 

×
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close