Antena 3 CNN Actualitate Ştirea Zilei: Băsescu greşeşte, dascălul plăteşte

Ştirea Zilei: Băsescu greşeşte, dascălul plăteşte

Ştirea Zilei: Băsescu greşeşte, dascălul plăteşte
Sursa foto: stirea zilei
04 Mai 2009   •   20:09

Traian Băsescu recunoaşte că a greşit când, anul trecut pe 24 octombrie, a promulgat legea prin care salariile profesorilor creşteau cu 50 la sută. A făcut atunci acest lucru în ciuda opoziţiei atroce a fostului premier care spunea că România va ajunge în faliment. Preşedintele spune însă că nu el e vinovat pentru că legea nu este aplicată, ci criza. Aceeaşi criză care-şi arăta colţii tocmai când preşedintele promulga mărirea salariilor profesorilor. Dar, spune preşedintele, nu a avut capacitatea de a vedea gravitatea crizei. Însă chiar Traian Băsescu, le cerea sindicatelor prudenţă şi vorbea apăsat despre riscul de "a aduce criza de afară la noi acasă"cu doar o săptămână înainte de a promulga legea majorării salariilor. Care trebuie uitată acum, după ce a produs efecte electorale însemnate: în bine, pentru PDL şi PSD, care au susţinut-o şi în rău pentru PNL, care a fost împotrivă.

Astăzi, Traian Băsescu i-a rugat pe dascăli să nu boicoteze tezele naţionale de mâine şi a apelat la sentimentele lor faţă de elevi. De la pupitrul prezidenţial, a declarat că "obligaţia fiecărui român e să se adapteze la realitate" Iar, realitatea e că, "astăzi, bugetul României are dificultăţi să asigure cheltuielile la care s-a angajat", spune preşedintele.

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Ştirea Zilei? alături de Gabriela Vrânceanu Firea. În această seară este invitat analistul Ion Cristoiu. Tema Zilei ? ?Băsescu greşeşte, dascălul plăteşte?


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Ion Cristoiu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close