Antena 3 CNN Actualitate Strada din România unde trebuie să plăteşti 450 de euro pe lună pentru a o folosi

Strada din România unde trebuie să plăteşti 450 de euro pe lună pentru a o folosi

Locuitorii cartierului Casarom din Subcetate - Arad s-au trezit că strada Diogene s-a privatizat, iar proprietarul cere achitarea unui abonament lunar de sute de euro riveranilor care o folosesc. Cum a fost posibilă o asemenea situaţie halucinantă cu un domeniu eminamente public? Simplu: primăria n-a băgat de seamă la timp că o întreagă stradă i-a dispărut din inventar.

Strada din România unde trebuie să plăteşti 450 de euro pe lună pentru a o folosi
Sursa foto: aradon.ro
de Dana Musceleanu    |    25 Sep 2020   •   17:45

Pe strada Diogene, a fost instalat un panou prin care locuitorii blocurilor şi caselor sunt anunţaţi că vor trebui să plătească o taxă lunară de folosinţă a drumului. Sumele solicitate de către proprietarul terenului sunt echivalentul unei chirii lunare într-o zonă bună a oraşului, scrie Aradon.

Taxe lunare de trecere între 120 şi 450 de euro

 “Proprietate privată. Teren în curs de grăniţuire. Locatarii riverani interesaţi de abonamente de acces pot transmite solicitări la adresa de e-mail: [email protected], menţionând tipul de locuinţă folosit (casă sau apartament), numărul de persoane şi numărul de autovehicule.

Tarife standard: casă cu teren – 450 euro/lună, apartament 3 camere – 180 euro/lună, apartament 2 camere – 120 euro/lună. Tariful standard include accesul pentru 3 persoane şi un autovehicul” – este anunţul care i-a lăsat mască pe locuitorii zonei.

Amplasat chiar lângă sensul giratoriu de la intrarea în zona Casarom, panoul ce anunţă grăniţuirea unei întregi străzi vitale pentru oamenii zonei este de-a dreptul sfidător.

Cum s-a ajuns aici? După finalizarea zonei Casarom - un domeniu imobiliar nou, şi falimentul dezvoltatorului, primăria Arad nu a preluat infrastructura. În cadrul procedurii de insolvenţă au fost vândute toate parcelele de teren, inclusiv străzile ce asigură circulaţia necesară zonei. Şi asta pentru că au figurat în cartea funciară drept terenuri pentru construcţii...  

Primăria Arad urmează să se documenteze asupra situaţiei

Acum, locuitorii zonei ameninţă că vor da în judecată primăria care ar fi trebuit să aibă grijă de drumurile oraşului. Cu atât mai mult că atunci când şi-au achiziţionat locuinţele, aveau incluse şi drumurile în contract.

Pentru ca tacâmul să fie complet, şi terenul pe care se află sensul giratoriu către strada Diogene este privat, iar proprietarul a anunţat încă din 2018 că va ridica un bloc în intersecţie!

Chestionată de presa locală, primăria pare să nu fi fost conştientă de situaţie, anunţând că se vor documenta asupra problemei şi vor reveni cu detalii.

Şi în acest caz există o vină a unui fost primar şi moştenirea dezastruoasă, atât de tipic românească.

×
Subiecte în articol: Arad Casarom
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close