Antena 3 CNN Actualitate Stratul de zăpadă a depăşit 5 centimetri în Munţii Rodnei şi în Călimani

Stratul de zăpadă a depăşit 5 centimetri în Munţii Rodnei şi în Călimani

Stratul de zăpadă a depăşit 5 centimetri în Munţii Rodnei şi în Călimani
18 Noi 2008   •   18:14

Continuă să ningă la munte. Stratul de zăpadă a trecut de cinci centimetri pe crestele Munţilor Rodnei şi în Masivul Călimani, transmite corespondentul Mediafax. Vremea a fost rece în ultimele zilei, apărând şi primii fulgi de zăpadă. Cel mai mult a nins la peste 1.200 de metri altitudine, iar zăpada s-a depus din cauza temperaturilor scăzute, spune şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud, Marcel Berbecar.
"Noi ştim că din 15 noiembrie vine iarna, aşa că suntem pregătiţi. În fiecare an, ninge la munte la jumătatea lunii, anul acesta nefăcând excepţie. Avem însă pregătite ambele refugii salvamont, atât cel din Bistriciorul (Munţii Călimani), cât şi cel din Şaua Curăţel (Munţii Rodnei - n.r). În caz de vreme rea, colegii noştri, dar şi turiştii, se pot adăposti în cele două refugii", a declarat Berbecar, citat de Mediafax.
Vremea se va menţine rece şi în următoarele zile, meteorologii anunţând ninsori în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. În restul zonelor montane, vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona înaltă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: zapada ninsoare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close