Antena 3 CNN Actualitate Stratul de zăpadă depăşeşte 30 de cm într-un loc din România. Vezi cât mai ţine vremea rea

Stratul de zăpadă depăşeşte 30 de cm într-un loc din România. Vezi cât mai ţine vremea rea

Stratul de zăpadă depăşeşte 30 de cm într-un loc din România. Vezi cât mai ţine vremea rea
de O.P.    |    21 Sep 2012   •   12:22

Previziunile meteorologilor s-au adeverit, vremea răcindu-se în toată ţara. Nu va fi mai cald nici de acum încolo, maximele ajungând la 15 grade Celsius. În plus, trebuie să ne pregătim şi de vânt şi ploi abundente.

Meteorologii nu vin cu veşti bune pentru zilele următoare. Vremea se va răci brusc în aproape toată ţara.

Prima ninsoare din acest sezon s-a înregistrat joi noapte, în masivele Bucegi şi Făgăraş ningând pe tot parcursul nopţii, iar la Bâlea Lac stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri.
  
Conform meteorologilor de la staţia meteo de la Vârful Omu, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, în noaptea de joi spre vineri pe munte au fost precipitaţii sub formă de lapoviţă, care s-au transformat în ninsoare, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la minus patru grade Celsius.
  
La munte, la altitudini mari în Bucegi, a nins toată noaptea, astfel încât la peste 1.800 de metri s-a format un strat de zăpadă de 10 - 12 centimetri., iar acolo unde vântul a bătut cu putere s-au format troiene care ating jumătate de metru, mai spun meteorologii.
  
Vineri, în Masivul Bucegi continuă să ningă şi este ceaţă.
  
Şi în Masivul Făgăraş a nins pe parcursul nopţii.
  
Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, doar la Bâlea Lac s-a depus strat de zăpadă, care ajunge la 31 de centimetri.
  
La Bâlea Lac a început să ningă în cursul nopţii de joi spre vineri, iar la ora transmiterii acestei ştiri continuă să ningă slab.




Medicii recomandă o alimentaţie bogată în vitamine şi haine cat mai groase mai ales că e o perioadă propice virozelor.

Dr. Cristina Galos, purt. de cuv. DSP Alba: Trebui sa avem grija sa consumam mult legume si fructe pentru a ne mari imunitatea. Să ne punem pe noi si o haina in plus , pentru ca diferenta de temperatură e semnificativa si are reperscursiuni asupra sanatatii organismului".

Masa de aer rece nu va afecta regiunile sud-estice. Aici se va menţine o temperatură normală pentru această perioadă.

CUM VA FI VREMEA IN ZILELE URMATOARE:

VINERI (21 septembrie)
Vremea va fi rãcoroasã, chiar rece pentru ultima decadã a lunii septembrie în jumãtatea de est a ţãrii, unde vor fi înnorãri, va ploua, iar vântul va avea intensificãri temporare. Cantitãţile de apã vor depãşi, izolat, 20...25 l/mp. La munte, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va mai ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade; temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, între 2 şi 12 grade.Presiunea atmosferica va fi în creştere uşoarã.

SÂMBĂTĂ (22 septembrie)
Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere, vremea va fi rãcoroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat ploi slabe la începutul zilei în estul ţãrii, iar seara şi noaptea în regiunile nordice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare la munte, iar în prima parte a intervalului şi în est şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã în jur de 0 grade, unde spre dimineaţã vor fi condiţii de brumã Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

DUMINICĂ (23 septembrie)

În nordul şi estul ţãrii, precum şi la munte, cerul va prezenta înnorãri temporare, iar în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasã, se va încãlzi uşor, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai coborâte în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.


×
Subiecte în articol: meteo vremea cum va fi vremea
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close