Antena 3 CNN Actualitate Un student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021. Cine este Alexandru Manda

Un student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021. Cine este Alexandru Manda

Un student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021. Alexandru Manda este băiatul care a împins Ministerul Educației să acorde bani pentru bursele elevilor.

Un student român a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021. Cine este Alexandru Manda
Sursa foto: Facebook
de Maria Zărnescu    |    26 Mar 2021   •   17:47

Alexandru este coordonator de programe la Societatea Academică din România, dar și student în anul III la Facultatea de Drept, Universitatea din București. El a fost desemnat Tânărul European al Anului 2021 de către Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa și Forumul European de Tineret.

Alexandru Manda este un tânăr student care a luptat cu sistemul încă din vremea în care era elev. El l-a dat în judecată pe fostul primar Radu Mazăre, în calitate de elev, prin Asociația Elevilor din Constanța. În urma procesului el a câștigat burse școlare și transport gratuit.

În cursul anului trecut, Alexandru împreună cu colegii săi de la Societatea Academică din România a reușit să împingă Ministerul Educației să crească valoarea burselor. Astfel, încep din acest an, niciun elev bursier din România nu avea să primească mai puțin de 100 de lei pe lună.

"Accept acest premiu cu profundă recunoștință și îl dedic tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educațional românesc și pentru a promova accesul liber la o educație de calitate pentru fiecare copil.

Fără echipele alături de care am lucrat, rezultatele obținute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se oprește aici – investiția în educație este o investiție în viitor, singura șansă pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunități", a declarat tânărul Alexandru Manda, potrivit Stiridiaspora.

Manda a impresionat juriul

Românul a reușit să impresioneze juriul. "Alexandru este un tânăr inspirat, și-a arătat munca și devotamentul pentru a munci pentru o educație mai bună pentru fiecare copil din România. Motivația sa de a lucra cu diferite instituții și de a lupta pentru justiție este impresionantă", a precizat Mariya Atanasova, membru al juriului Young European 2020.

"Inegalitatea în educație este una dintre cele mai presante probleme din Europa. Prin energia și sensibilitatea sa pentru justiție, Alexandru ne-a arătat cum o persoană tânără și dedicată poate face o mare diferență", a mai precizat și Luisa Seiler, director executiv al Fundației Schwarzkopf Young Europe, potrivit sursei citate mai sus.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close