Antena 3 CNN Actualitate Studenţii protestează joi faţă de intenţia Guvernului de a elimina reducerile la transportul în comun

Studenţii protestează joi faţă de intenţia Guvernului de a elimina reducerile la transportul în comun

Studenţii protestează joi faţă de intenţia Guvernului de a elimina reducerile la transportul în comun
Sursa foto: protest studenti
01 Apr 2009   •   10:53

Studenţii ameninţă că vor ieşi în stradă pentru a protesta faţă de faptul că bursele de studiu nu vor fi mărite din luna aprilie, aşa cum promisese Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Mai mult, pe masa guvernului se află o ordonanţă de urgenţă care prevede anularea subvenţiilor pentru transportul în comun. Dacă va fi adoptată această ordonanţă, studenţii nu vor mai beneficia de reducerea de 50% pentru transportul în comun.

Potrivit lui Cezar Haj, preşedintele ANOSR, joi vor fi organizate mai multe acţiuni de protest în principalele centre universitare din ţară, de la împărţirea de banderlor, la mitinguri şi marşuri paşnice.

În Bucureşti, câteva mii de studenţi se vor întâlni în Regie, urmând să mărşăluiască până în Piaţa Universităţii.
Studenţii acuză Minsiterul Educaţiei de lipsă de comunicare, spunând că în patru luni de încercări au obţinut numai o întâlnire de o oră şi jumătate cu ministrul, în care nu au apucat să discute nici măcare o treime din preoblemele cu care se confruntă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studenti protest
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close