Antena 3 CNN Actualitate Studenţii români pot studia gratuit în universităţile din Danemarca şi Scoţia

Studenţii români pot studia gratuit în universităţile din Danemarca şi Scoţia

Studenţii români pot studia gratuit în universităţile din Danemarca şi Scoţia
Sursa foto: studenti
20 Feb 2010   •   22:52

Studenţii români sunt la mare căutare în străinătate. Reprezentanţii unor universităţi de renume au venit să recruteze tineri deştepţi din România. Dacă la unele instituţii, taxele anuale costă zeci de mii de Euro, la altele, românii pot studia gratuit.

Să studiezi în străinătate nu mai este chiar atât de complicat. Sute de universităţi din toată lumea şi-au deschis porţile pentru studenţii români. Nici banii nu mai sunt o problemă pentru cei care vor neapărat să facă o facultate în afară.

Dacă Danemarca vi se pare "peste mână" aflaţi că nici Scoţia nu percepe taxe şcolare pentru studenţii români. Gratuitatea studiilor le face cu ochiul multor absolvenţi de liceu sau de facultate.

Cine vrea să dezlege tainele afacerilor poate alege Universitatea din Geneva. Profesorii sunt oameni de afaceri care le împărtăşesc studenţilor câteva dintre secretele meseriei. Evident, contra-cost.

Şi elevii pot studia în străinătate la licee din Europa, Statele Unite, America de Sud sau Japonia. Pe lângă schimbul de experienţă şi limba străină, elevii au ocazia să se întâlnească cu starurile de la Manchaster United. Pentru asta, părinţii trebuie să plătească 1 800 de lire, pentru două săptămîni. Cui nu-i place fotbalul poate alege programele de dezbateri după modelul Parlamentului European.

Observator



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close