Antena 3 CNN Actualitate Studiu. Românii dispuşi să facă economii la haine şi utilităţi. Nu şi la mâncare

Studiu. Românii dispuşi să facă economii la haine şi utilităţi. Nu şi la mâncare

Studiu. Românii dispuşi să facă economii la haine şi utilităţi. Nu şi la mâncare
11 Noi 2008   •   21:10

Dacă vine criza financiară, măcar să ne prindă cu frigiderul plin. Aşa gîndesc mulţi români, de vreme ce jumătate dintre ei sunt dispuşi să facă economii la utilităţi şi haine noi, însă nu şi la alimente. Datele apar într-un studiu realizat în 52 de ţări ale lumii. Doar unul din trei români e dispus să mai reducă bugetul pentru mâncare.
Consumatorii români nu au resimţit criza economică atât de puternic încât să-şi ajusteze stilul de viaţă sau nivelul de consum. Cel puţin aşa reiese din studiul făcut de compania de cercetare a pieţei, Nielsen.
Românii mai degrabă ar renunţa la achiziţionarea unui laptop sau a unui telefon nou, dar nici în ruptul capului nu sunt dispuşi să cumpere alimente mai ieftine.
Datele arată că jumătate dintre români sunt dispuşi să dea mai puţini bani pe haine, iar 40% vor face economii la utilităţi. Numai 30% dintre cei chestionaţi consideră că pot cumpăra tot ce au nevoie, iar doi din cinci consideră că ţara se află în recesiune.
Românii s-au declarat mult mai încrezători în economia ţării decât consumatorii din Cehia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Italia. Şi la nivel global, consumatorii sunt dispuşi să renunţe la distracţiile în oraş, la bugetul alocat hainelor noi şi vor încerca să economisească la consumul de gaz şi electricitate.
Sondajul a fost făcut pe 26.000 utilizatori de Internet din 52 de state. România a fost inclusă pentru prima oară în studiu.
Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close