Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Iohannis se laudă cu economia lăsată de Ponta. ”Președintele e diletant!”

Subiectiv: Iohannis se laudă cu economia lăsată de Ponta. ”Președintele e diletant!”

Subiectiv: Iohannis se laudă cu economia lăsată de Ponta. ”Președintele e diletant!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2016   •   20:43

Președintele Klaus Iohannis s-a lăudat cu economia din România, înaintea plecării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, afirmând că România este unul din puţinele state membre UE cu o economie fără dezechilibre macroeconomice, potrivit Semestrului European, o procedură prin care economia ţărilor UE este evaluată.

"O temă, care nu va da emoţii, dar pe care ţin să o menţionez, este Semestrul European. Semestrul European este, în esenţă, o procedură prin care economia ţărilor din Uniunea Europeană este evaluată. România, până acum foarte recent, a fost în situaţia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. În ultimul raport, am putut să constatăm cu bucurie, că România a fost scoasă de sub dezechilibru, şi România, împreună cu puţine ţări din Uniunea Europeană este declarată o economie fără dezechilibru macroeconomic", a declarat Iohannis.
 
Drept replică, premierul Victor Ponta a scris pe Facebook un mesaj în care se întreabă cum ar trebui numit președintele care a făcut tot posibilul pentru schimbarea unui guvern performant.

Liderii europeni se reunesc astăzi şi mâine la Bruxelles, la Consiliul European de primăvară. Pe agenda discuţiilor este, în primul rând, problematica refugiaţilor. Liderii Uniunii Europene vor încerca să finalizeze un acord cu Turcia în criza imigranţilor, iar la discuţiile de vineri se va alătura şi premierul Ahmet Davutoglu.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close