x close

SUBIECTIV. Trei motive pentru care proiectul Roşia Montană ar trebui să se facă şi trei motive pentru care nu ar trebui să se facă

de M.T.    |    01 Oct 2013   •   21:48

Invitat la emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3, ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, a explicat care sunt, în opinia sa, cele trei motive pentru care proiectul Roşia Montană ar trebui să se facă şi trei motive pentru care nu ar trebui să se facă.

„Primul motiv pentru care nu aş face proiectul este nerespectarea condiţiilor de mediu de cel mai înalt standard din Uniunea Europeană. Al doilea motiv ar fi nerespectarea condiţiilor cu privire la protecţia patrimoniului cultural. Şi trei, nu l-aş face în condiţiile actuale, în condiţiile în care ni l-au lăsat moştenire domnul Berceanu şi domnul Băsescu”, a declarat Şova.

„Aş vota în favoarea proiectului dacă ar trece această lege, în actuala configuraţie, din următoarele motive. În primul rând, pentru că beneficiile statului român ar fi semnificative. În al doilea rând, pentru că ar fi cel mai mare proiect de investiţii din România din ultimii zece ani. Şi, în al treilea rând, pentru că am avea cel mai modern, cel mai curat şi cel mai fezabil proiect minier al unui stat din Uniunea Europeană”, a mai spus ministrul.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati