Antena 3 CNN Actualitate Substanţa depistată la Mutu se găseşte în mai multe pastile de slăbit vândute ilegal în România

Substanţa depistată la Mutu se găseşte în mai multe pastile de slăbit vândute ilegal în România

Substanţa depistată la Mutu se găseşte în mai multe pastile de slăbit vândute ilegal în România
28 Ian 2010   •   18:01

Substanţa cu care Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un test antidoping se găseşte în mai multe medicamente de slăbit care, deşi au fost interzise de curând în Europa, încă mai sunt comercializate în unele zone.

Sibutramina, o substanţă care reduce senzaţia de foame, este un derivat de amfetamină care afectează practic doi neurotransmitatori de la nivelul creierului: noradrenalina şi serotonina. Consumată într-o cantitate necontrolată, aceasta poate provoca diverse efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, infarct sau accident vascular.

În urmă cu aproximativ o săptămână, medicamentele care conţin această substanţă au fost interzise în toată Europa, în urma unui studiu făcut vreme de 6 ani pe 10.000 de pacienţi. Acesta a scos la iveală faptul că utilizarea medicamentelor pe bază de sibutramină poate fi dăunătoare.

În ciuda deciziei de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă a acestor pastile, există încă farmacişti care le comercializează. Un exemplu în acest sens îl reprezintă un reportaj filmat cu camera ascunsă şi difuzat miercuri seară la Observator.

PASTILE DE SLĂBIT VÂNDUTE ILEGAL



Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping, Graziela Vâjială, a comentat în direct la Antena 3 subiectul depistării pozitive a lui Adrian Mutu şi a explicat mai multe despre subitramină, substanţa găsită în corpul fotbalistului român. Potrivit acesteia, subitramina ajută şa depăşirea stărilor de oboseală şi dă insomnii.

GRAZIELA VÂJIALĂ, DESPRE SUBITRAMINĂ


Iată şi o listă a medicamentelor care conţin această substanţă.

MEDICAMENTE CU SIBUTRAMINĂ

- Lindaxa

- Minimacin

- Reductil

- Reduxade

- Sibutral

- Sibutril

- Siluton

- Sitrane

- Zelium

- Zelixa

EFECTE ADVERSE ALE SIBUTRAMINEI


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close