Antena 3 CNN Actualitate Summitul NATO la Bucureşti ne costă 35 mil. Є

Summitul NATO la Bucureşti ne costă 35 mil. Є

Summitul NATO la Bucureşti ne costă 35 mil. Є
30 Mai 2007   •   07:58

Oficialii NATO în frunte cu cei români au decis: summitul NATO din 2008, de la Bucureşti, va fi printre cele mari şi mai importante din istoria de 58 de ani a Alianţei. Prima dovadă: bugetul. Numai România va cheltui aproximativ 35 de milioane de euro, la cere se adaugă sumele din bugetul general al NATO.

La Bucureşti, vor veni nu doar liderii celor 26 de ţări membre NATO, în frunte cu preşedintele SUA , George Bush, dar şi parteneri ai Alianţei, precum Rusia. În total peste 2500 de oficiali şi mii de jurnalişti din toată lumea.

De siguranţa celor mai importanţi oameni ai lumii serviciile româneşti: SPP, SRI, SIE şi STS, Poliţie. În total, mii de persoane. La sol, traseele coloanelor oficiale vor fi supravegheate de sute de camere video dar şi de lunetişti. Toate clădirile importante de pe trasee vor luate în pază cu câteva zile inainte.

La dispoziţia Alianţei vor sta toate căile de comunicaţii, inclusiv sateliţi pentru convorbirile secretizete ale preşedinţilor. În aer, totul va fi monitorizat de elicoptere şi avioane dotate cu aparatură video. Pe lângă Henri Coandă, serviciile speciale vor pregăti cel puţin alte două aeroporturi de rezervă în caz de necesitate.

La Bucureşti, NATO va ura bun venit în Alianţă Croaţiei, Albaniei şi cel mai probabil şi Macedoniei.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close