Antena 3 CNN Actualitate Sunt obligat să plătesc revizie sau îmbunătățiri pentru lift dacă locuiesc la parter?

Sunt obligat să plătesc revizie sau îmbunătățiri pentru lift dacă locuiesc la parter?

Sunt obligat să plătesc revizie sau îmbunătățiri pentru lift dacă locuiesc la parter?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Sep 2017   •   10:20

Un cititor al site-ului avocatnet.ro a adresat specialiștilor în legislație o întrebare care a suscitat interesul multor locatari de la bloc: e obligatoriu sau nu să plătești cheltuieli legate de lift, dacă locuiești la parter și, în principiul, nu-l folosești niciodată.

"Administratorul blocului în care locuiesc a hotărât să schimbe liftul, sa pună afișaj digital, oglinzi, spoturi.... în valoare de 19.000 de lei. Eu care locuiesc la parter (4 camere) sunt obligată să plătesc cea mai mare sumă din toate apartamentele, 540 lei. Nu m-ar deranja să platesc 1% din valoare, având în vedere că nu folosesc liftul, dar să plătesc cel mai mult din toate cele 53 apartamente mi se pare inadmisibil.

Vă rog să îmi spuneți în ce condiții mă poate obliga să plătesc pentru acest serviciu pe care eu nu il folosesc?" a scris locatarul.

Iată răspunsul pe care l-a primit de la un alt cititor:

"Cheltuiala cu liftul (mentenanta, reparatii) este o cheltuiala pe cota-parte indiviza de proprietate, astfel ca asociatia de proprietari chiar o sa va repartizeze suma despre care vorbiti, chiar daca locuiiti la parter si nu folositi liftul. Probabil ca nu vi se repartizeaza costuri cu energia electrica pentru lift. Asa este legislatia.

Daca nu achitati suma repartizata o sa va calculeze penalizari si chiar o sa va actioneze in instanta pana la recuperarea integrala a sumei repartizate", a scris un alt utilizator.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close