Antena 3 CNN Actualitate "Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa?" Vezi câţi cetăţeni au răspuns la întrebare

"Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa?" Vezi câţi cetăţeni au răspuns la întrebare

"Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa?" Vezi câţi cetăţeni au răspuns la întrebare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Noi 2011   •   10:16
Update 21.15 - Referendumul privind desfiinţarea judeţului Constanţa s-a încheiat la ora 21.00, după ce procesul electoral a fost prelungit cu o oră, la cererea PSD şi PNL. Procesele-verbale de la secţiile de votare vor fi centralizate de angajaţii Direcţiei de Evidenţa Persoanelor, aflată în subordinea CJ, potrivit Mediafax.

Update 19:50
- Referendumul din Constanţa s-a prelungit până la ora 21:00, din cauza numărului mare de persoane care doreau să voteze.

Prezenţa la urne, la referendumul din Constanţa, până la ora 19:00, este de circa 40%. Pentru ca referendumul să fie validat este necesară prezenţa la vot a jumătate plus unu din numărul total de alegători. Constănţenii îşi exprimă opiniile privind reorganizarea teritorială.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a făcut un apel la cetăţenii din Constanţa, într-o intervenţie la Antena 3, să vină şi să voteze, pentru că soarta judeţului este în joc. 

515 secţii de votare din judeţul Constanţa au fost deschise de la ora 08:00 pentru referendumul pe tema desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Constanţa, l
a vot fiind aşteptate 632.776 de persoane.

Constănţenii au avut de răspuns cu „DA” sau „NU” la o întrebare: „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa?”

Cei care au dorit să îşi exercite dreptul de vot au avut nevoie de cartea de identitate, iar votul a putut fi exercitat şi la alte secţii de votare decât cele la care oamenii sunt arondaţi, în acest scop folosindu-se listele suplimentare.

Procesul electoral a fost stabilit inițial până la ora 20:00.

Tema reorganizării administrative a fost adusă în discuţie în luna mai de către reprezentanţii PDL, iar preşedintele Traian Băsescu a promovat o variantă de reorganizare administrativă cu opt judeţe mari sau şapte judeţe şi municipiul Bucureşti.

Opoziţia a contestat propunerea, cu care, de altfel, nu au fost de acord în totalitate nici liderii UDMR.

×
Subiecte în articol: vot urne pdl
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close