Antena 3 CNN Actualitate "Super-instituţia" Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi înfiinţată până pe 15 martie

"Super-instituţia" Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi înfiinţată până pe 15 martie

"Super-instituţia" Autoritatea de Supraveghere Financiară va fi înfiinţată până pe 15 martie
Sursa foto: Foto: Antena3
11 Dec 2012   •   19:45

Programul pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară va fi prezentat miercuri în Guvern şi va rămâne în dezbatere publică, iar preşedintele acestei noi structuri va fi numit de către Parlament pe baza experienţei în domeniu şi ţinând cont de opinia BNR, a anunţat premierul Victor Ponta.
   
Acesta a menţionat că actul normativ va fi aprobat de viitorul Executiv şi a explicat urgenţa documentului, promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă, prin faptul că se doreşte ca până la 15 martie să fie îndeplinite toate procedurile pentru înfiinţarea noii autorităţi, fiind nevoie de "o mişcare rapidă" de adaptare la noile realităţi în domeniu.


Guvernul va desfiinţa autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul CNVM, CSA şi CSSPP vor fi preluate până cel târziu în luna martie a anului viitor de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare ASF, se înfiinţează ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care îşi exercită atribuţiile potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, prin preluarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. ASF are sediul central în municipiul Bucureşti, str. Foişorului, sector 3 (sediul actual al CNVM - n.r.) şi îşi poate deschide reprezentanţe în orice altă localitate de pe teritoriul României în funcţie de necesităţi", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close