Antena 3 Actualitate Superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce e bine să facem și ce nu pentru a avea cel mai frumos an

Superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce e bine să facem și ce nu pentru a avea cel mai frumos an

26 Dec 2018   •   09:00
Superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce e bine să facem și ce nu pentru a avea cel mai frumos an Foto: Pixabay.com

Românii sărbătoresc astăzi, pe 26 decembrie, cea de-a doua zi de Crăciun, dar totodată și Soborul Maicii Domnului. E bine să țină cont de câteva tradiții și superstiții ca să aibă un an excelent. 

Se spune că în această zi nașii ar trebui să-și viziteze finii. În caz contrar, nu vor avea parte de tot ce-și doresc să li se întâmple în anul viitor. 

Mai mult, astăzi, ca în alte zile de sărbătoare, nu e bine să spălăm haine, să facem curat sau să muncim. Cine muncește azi, se spune că nu va mai avea nicio zi liberă tot anul. 

Nu e bine să bârfim sau să-i înjurăm pe ceilalți. De asemenea, nu trebuie să ne răzbunăm fiindcă s-ar putea să pierdem bani. 

Astăzi e zi de dans și voie bună. Cei care dansează cel mai mult vor fi sănătoși tot anul. 

De la Crăciun şi până la Bobotează, în casa unde sunt fete de măritat nu se toarce, nu se coase. Că altfel nu se mărită. Dacă a doua zi după Crăciun va bate tare vântul - se va strica recolta ce va să vie şi toamna următoare va fi furtunoasă şi ploioasă. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close