Antena 3 CNN Actualitate Superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce e bine să facem și ce nu pentru a avea cel mai frumos an

Superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce e bine să facem și ce nu pentru a avea cel mai frumos an

Superstiții în a doua zi de Crăciun. Ce e bine să facem și ce nu pentru a avea cel mai frumos an
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
26 Dec 2018   •   09:00

Românii sărbătoresc astăzi, pe 26 decembrie, cea de-a doua zi de Crăciun, dar totodată și Soborul Maicii Domnului. E bine să țină cont de câteva tradiții și superstiții ca să aibă un an excelent. 

Se spune că în această zi nașii ar trebui să-și viziteze finii. În caz contrar, nu vor avea parte de tot ce-și doresc să li se întâmple în anul viitor. 

Mai mult, astăzi, ca în alte zile de sărbătoare, nu e bine să spălăm haine, să facem curat sau să muncim. Cine muncește azi, se spune că nu va mai avea nicio zi liberă tot anul. 

Nu e bine să bârfim sau să-i înjurăm pe ceilalți. De asemenea, nu trebuie să ne răzbunăm fiindcă s-ar putea să pierdem bani. 

Astăzi e zi de dans și voie bună. Cei care dansează cel mai mult vor fi sănătoși tot anul. 

De la Crăciun şi până la Bobotează, în casa unde sunt fete de măritat nu se toarce, nu se coase. Că altfel nu se mărită. Dacă a doua zi după Crăciun va bate tare vântul - se va strica recolta ce va să vie şi toamna următoare va fi furtunoasă şi ploioasă. 

×
Subiecte în articol: superstitii Crăciun romanii
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close