Antena 3 CNN Actualitate Surprize uriașe la Convenția Partidului Democrat. Mihai Gâdea: E fantastic ce se întâmplă aici!

Surprize uriașe la Convenția Partidului Democrat. Mihai Gâdea: E fantastic ce se întâmplă aici!

Surprize uriașe la Convenția Partidului Democrat. Mihai Gâdea: E fantastic ce se întâmplă aici!
26 Iul 2016   •   10:06

Convenţia Partidului Democrat American, care va oficializa candidatura lui Hillary Clinton la preşedinţie, s-a deschis într-o atmosferă haotică. Susţinătorii senatorului Bernie Sanders sunt indignaţi după ce s-a aflat că liderii partidului nu au fost imparţiali în campanie. Spiritele s-au calmat abia în momentul în care Michelle Obama a ținut un discurs în care și-a declarat sprijinul ferm pentru Hillary Clinton.

Președintele Comitetului Naţional al Partidului Democrat a renunţat să deschidă, oficial, Convenţia după ce a fost huiduită copios la o întâlnire cu delegaţii. Susţinătorii lui Sanders o acuză că i-a sabotat campania din alegerile primare, pentru a-i aduce victoria lui Hillary Clinton.

Disputa s-a iscat după ce un misterios hacker a postat pe Wikileaks mii de e-mailuri în care liderii partidului îşi declară pe faţă preferinţa pentru Hillary Clinton. Scandalul pune în pericol unitatea democraţilor şi şansele lor în alegerile de la toamnă. Bernie Sanders a fost nevoit să intervină personal, chiar înaintea convenţiei, în favoarea fostei sale adversare. Dar a fost şi el huiduit chiar de propriii adepţi.

Misiunea de a deschide convenţia i-a revenit primăriţei din Baltimore, personalitate apreciată de toţi.

Dar protestele au continuat, în sală şi în afara ei. Au încetat doar la discursul actualei Prime Doamne, care a pledat cu înflăcărare pentru Hillary Clinton.

Tabăra soţilor Clinton bănuieşte că e-mailurile acuzatoare ar fi fost sustrase de hackeri ruşi, deoarece Vladimir Putin l-ar prefera, ca preşedinte, pe republicanul Donald Trump. Acesta conduce, de altfel, într-un sondaj de ultimă oră. Republicanii califică, însă, drept "absurdă" varianta implicării lui Putin.

Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a urmărit convenția democraților şi a vorbit, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, despre cum s-ar putea schimba acest eveniment evoluţia celor doi candidaţi pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii. În sondaj, în acest moment este Donald Trump este favoritul, însă situaţia se poate schimba.

 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close