Antena 3 CNN Actualitate Suspiciune de gripă AH1N1 la o şcoală din Slobozia

Suspiciune de gripă AH1N1 la o şcoală din Slobozia

Suspiciune de gripă AH1N1 la o şcoală din Slobozia
Sursa foto: gripa porcina
16 Sep 2009   •   19:15

Primul caz de gripă AH1N1, într-o şcoală din România. Este vorba despre o fetiţă dintr-o şcoală din Slobozia. Cazul a fost confirmat miercuri după-amiază de catre Institutul Cantacuzino, unde s-au făcut analizele. Eleva de clasa a 11-a fost în Spania şi de acolo, cel mai probabil, a luat virusul. Acum, ea se află izolată la domiciliu, iar medicii din Ialomiţa îi caută pe toţi cei cu care tânara a intrat în contact.

Conform procedurilor existente, joi cursurile clasei unde eleva învaţă se vor suspenda pentru 7 zile. De asemenea, procedurile Ministerului Sănătăţii mai spun că dacă se confirmă trei cazuri, în trei clase diferite din aceeaşi şcoală, unitatea de învaăţmânt va fi închisă. Aceleaşi proceduri spun că tânăra ar fi trebuit să treacă printr-un control amănunţit când a venit în prima zi de şcoală. Dar, nimeni nu poate spune sigur dacă acest cobtrol medical a avut loc.

De altfel, presa a scris că deşi în şcoli ar trebui să fie vigilenţă maximă la controalele medicale făcute copiilor, medicii şi profesorii reclamă că nu au fost instruiţi. Medicii sau asistentele din şcoli ar trebui să fie atenţi dacă elevii tuşesc, le curge nasul sau au febră.



Antena3.ro

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close