Antena 3 CNN Actualitate Sute de romi au protestat în faţa Guvernului: Nu vor să li se spună ţigani

Sute de romi au protestat în faţa Guvernului: Nu vor să li se spună ţigani

Sute de romi au protestat în faţa Guvernului: Nu vor să li se spună ţigani
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Noi 2010   •   19:42

Vor rrom, nu vor tigan. Sute de persoane de etnie rromă au protestat astăzi în faţa Guvernului. Vor să li se spună rromi, nicidecum ţigani, aşa cum a propus deputatul Silviu Prigoană. Iar ca protestul să le fie auzit au pornit în marş şi pe străzile Capitalei, până în faţa Academiei Române, s-au înarmat cu linguri de lemn, mături din nuiele şi au ieşit să îşi spună năduful în faţa Guvernului.

Aţigani, rromani, rromi, atât de multe variante încât nici măcar unii dintre protestatari nu mai ştiau bine de unde se trag. Cert era un lucru. Cei aproape 150 de rromi nu concep ca Silviu Prigoană să decidă pentru ei.

După Guvern a urmat un marş până în faţa Academiei.

Proiectul de lege a venit ca urmare a solicitării unor rromi, unor ţigani din Ardeal care au zis că ei nu sunt rromi, eu sunt ţigani, nu se regăsesc, culturile spun că ei sunt ţigani”, a declarat Silviu Prigoană.

Aşa că până când rromi din Ardeal se vor înţelege în privinţa denumirii cu cei din sudul ţării, proiectul va rămâne în picioare. Momentan iniţiativa lui Prigoană urmează să fie dezbătută în Senat. În cazul în care va trece de votul senatorilor va mai avea un hop, cel din Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: romi tigani protest
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close