Antena 3 CNN Actualitate Tânără, rănită după ce a căzut de la trei metri pe un traseu interzis din Cheile Râmeţului

Tânără, rănită după ce a căzut de la trei metri pe un traseu interzis din Cheile Râmeţului

Tânără, rănită după ce a căzut de la trei metri pe un traseu interzis din Cheile Râmeţului
02 Mai 2009   •   12:41

O petrecere de 1 mai a fost la un pas să se termine cu o tragedie în Alba. Un grup de tineri a pornit vineri pe un traseu interzis, în Cheile Râmeţului. Tinerii au încercat să urce într-o zonă foarte abruptă, dar unul dintre ei a provocat dislocarea unei pietre, care a lovit-o pe una dintre fete. Inconştientă, aceasta a căzut în gol trei metri şi s-a prăbuşit între stânci.

Fata, de 21 de ani, este din Breaza şi a vrut sa petreaca ziua de 1 mai in munţi, alături de prietenii ei. Tinerii au făcut drumeţii întreaga zi, iar spre seară s-au aventurat pe un traseu interzis.

?S-au ghidat după hartă, ceea ce este o greşeală foarte mare. Au intrat într-o zonă nemarcată între cele două, într-o zonă abruptă, foarte accidentată?, a declarat Lucian Forda Şef Serviciu Salvamont Alba.

Chiar şi aşa, tinerii au continuat să înainteze. La scurt timp s-a produs tragedia.
?Grupul din faţă probabil a dislocat un bolovan care a lovit-o pe tânără în cap, pierzându-şi cunoştinţa. În urma loviturii, tânăra de 21 de ani a mai căzut încă aproximativ trei metri în cap, suferind a doua lovitură, plăgi, traumatism cranio-cerebral?, a precizat Lucian Forda şef Serviciu Salvamont Alba.

Ca prin minune, fata a supravieţuit căzăturii. Salvarea a fost însă foarte dificilă. ?Intervenţia a fost pentru noi foarte grea, deoarece nu au ştiut să ne dea exact reperul unde se află, fiind între doua trase ne-a fost foarte greu şi ne-a luat aproximativ trei ore să identificăm zona unde sunt?, a spus Lucian Forda.

În cele din urmă, salvamontiştii au reuşit să ajungă la tânără şi să o transporte în siguranţă la spitalul din Alba Iulia. Intervenţia a durat nu mai puţin de 5 ore. Tânăra va rămâne internată în spitalul din Alba Iulia până cand starea ei se va îmbunătăţi.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close