Antena 3 CNN Actualitate Tânărul-erou din Colectiv a ieşit de la terapie intensivă

Tânărul-erou din Colectiv a ieşit de la terapie intensivă

Tânărul-erou din Colectiv a ieşit de la terapie intensivă
22 Ian 2016   •   10:26

Veşti bune pentru Pavlos, adolescentul-erou care şi-a salvat prietenul în scaun cu rotile din Colectiv. După trei luni la terapie intensivă, băiatul respiră acum singur şi a fost mutat intr-un alt salon.

Pavlos a vorbit pentru prima oară la telefon cu Mihai, prietenul pe care l-a salvat din incendiu. Este bine şi aşteaptă să se întoarcă acasă. Se recuperează într-un spital din Bruxelles, unde a fost transportat la o săptămână după tragedie.

Mihai îi datorează viaţa lui Pavlos. Cu arsuri pe 60 la sută din corp, Pavlos a fost pacientul cel mai grav rănit pe care medicii belgieni l-au preluat de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Adolescentul a părăsit ţara, la o săptămână de la tragedia din Colectiv.

Pavlos este fan GoodBye to Gravity. Iar pe 30 octombrie l-a dus pe Mihai la concert. Au stat în primul rând, lângă scenă, alături de Laurenţiu, un fost coleg de clasă. Au rămas împreună şi după ce a izbucnit focul.

Mihai a fost luat în spate de Pavlos. Băiatul de 15 ani şi-a pus în pericol viaţa ca să-şi salveze prietenul din copilărie. La trei luni de la tragedie, este rândul lui Mihai să-şi încurajeze salvatorul.

Elevul de clasa a noua, pasionat de rock, de tobe şi de chitară i-a uimit pe medici. Este al optulea rănit din Colectiv care a ajuns în Belgia şi a fost salvat. In scurt timp, raportul experţilor în producerea incendiilor va ajunge pe masa anchetatorilor, care sunt aproape de finalizarea dosarului.

Doi pompieri sunt deja judecaţi, alte două dosare urmând să fie trimise în instanţă. Patronii clubului şi artificierii sunt acum cercetaţi în libertate.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close