Antena 3 CNN Actualitate Târg de Crăciun deschis la Iași în plină pandemie! Restricții ignorate de vizitatori și comercianți

Târg de Crăciun deschis la Iași în plină pandemie! Restricții ignorate de vizitatori și comercianți

Situație scandaloasă la Iași. Zeci de oameni, cu sau fără mască, s-au îngrămădit la chioșcurile care vindeau vin fiert și produse tradiționale la Târgul de Crăciun. Evenimentul este deschis de 3 zile, deși Președintele Klaus Iohannis a anunțat clar că astfel de târguri sunt interzise.

Târg de Crăciun deschis la Iași în plină pandemie! Restricții ignorate de vizitatori și comercianți
de Mia Lungu    |    03 Dec 2020   •   10:30

Deși primarul orașului a avut un mesaj tranșant pe 1 Decembrie, anunțând că nu va există târg de Crăciun, după aprinderea luminitelor din oraș, peste 200 de căsuțe împodobite de sărbătoare au fost închiriate de comercianți. 

"Fără târg de Crăciun, fără multe lucruri anul acesta", spunea Mihai Chirică, Primarul din Iași, de Ziua Națională.

Pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, însă, informațiile sunt diferite: 

În acest an pentru târgurile de sărbători vor fi amenajate 59 de căsuțe. Din numărul total, 20 vor fi amplasate în zona Bisericii Trei Ierarhi, 9 în zona Mitropoliei și 20 în Piața Unirii.

„Ne-am gândit la organizarea unui Târg de Crăciun și în cartierul Alexandru cel Bun. Acolo vom duce 10 căsuțe ornate. În Piața Unirii vom avea o altă prezentare a Târgului de Crăciun. Vom avea un stâlp de aproximativ 15 metri înălțime. Pe el vom instala multe instalații luminoase, iar târgul va fi dedesubt. În mijlocul căsuțelor vom avea și un brad. Vom avea numai comercianți de produse tradiționale, alimentare și nealimentare”, a anunțat edilul.

Comercianții spun că au obținut undă verde de la Primărie pentru a-și putea vinde produsele. Însă nu toți respectă și regulile, cum ar fi obligativitatea purtării măștii de protecție. Chiar și așa, acest lucru nu i-a oprit pe oameni să vină la târg.

×
Subiecte în articol: Târg de Crăciun Iași Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close