Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu şi Ministerul Educaţiei invită sindicatele la negocieri

Tăriceanu şi Ministerul Educaţiei invită sindicatele la negocieri

Tăriceanu şi Ministerul Educaţiei invită sindicatele la negocieri
29 Oct 2008   •   11:37

"Invit sindicatele la dialog şi responsabilitate. Acest tip de probleme nu se rezolvă prin greve", a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, miercuri dimineaţă, la Câmpina. Primul ministru spune că a discutat cu ministrul Educaţiei Anton Anton, căruia i-a cerut să iniţieze discuţii cu sindicatele din Educaţie. "Trebuie văzut dacă există resurse", explică Tăriceanu.
Şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării invită sindicatele la discuţii. Purtătorul de cuvânt al MEC, Mihaela Suciu, spune că este benefic de ambele părţi ca profesorii să cunoască avantajele şi dezavantajele majorărilor salariale cerute, precum şi al acţiunilor utilizate pentru a-şi aitnge scopurile. Profesorii trebuie să fie puşi în temă de toate riscurile care pot apărea, e de părere Mihaela Suciu. Întâlnirea ar urma să aibă loc joi, la ora 10.00. Marian Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret, a refuzat categoric invitaţia.
Premierul solicită sindicatelor să nu desconsidere creşterea salarială de 9% de la 1 octombrie, nici cea de 10 procente, promisă de la 1 ianuarie 2009.
Călin Popescu Tăriceanu spune că a dat dispoziţie ministrului de Interne să activeze comisii care să permită dialogul pe lângă prefecturi.
Sindicatele din învăţământ ameninţă cu greva generală de luni, susţinute de celelate confederaţii sindicale. Liderii grupărilor ameninţă că vor bloca sistemul bugetar înainte de alegeri, ca urmare a amânării pâna la 1 aprilie a majorărilor salariale promise dascălilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu sindicate
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close