Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Penitenciarul Tulcea: Taxă de protecție de mii de euro încasată de un ofițer! 

Scandal la Penitenciarul Tulcea: Taxă de protecție de mii de euro încasată de un ofițer! 

Caz revoltător la Penitenciarul Tulcea. Un ofițer a fost prins în flagrant după ce a cerut mii de euro pentru a asigura condiții mai bune și mai sigure pentru patru deținuti. 

Scandal la Penitenciarul Tulcea: Taxă de protecție de mii de euro încasată de un ofițer! 
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   14:11

Procurorii DNA Constanța anunță că au reținut pentru 24 de ore un ofițer din Penitenciarul Tulcea, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit ordonanței, în perioada 2018 – 16 februarie 2021, Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi pretins și primit de la două persoane 5.000 euro şi 2.500 lei ca să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru patru deținuți din Penitenciarul Tulcea.

Ofițerul ar fi fost surprins în flagrant marți, când primea de la unul dintre martori 1.500 euro, context în care ar mai fi cerut și 2.000 euro, de achitat în martie 2021.

Miercuri, ofițerul este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile, transmite Mediafax.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat procurorii.


 

×
Subiecte în articol: Tulcea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close