Antena 3 CNN Actualitate Țeapa luată de un cunoscut brazilian mutat într-un orăşel din România

Țeapa luată de un cunoscut brazilian mutat într-un orăşel din România

Unul dintre cei mai apreciaţi străini din fotbalul românesc este brazilianul Romario Pires. Acesta este căpitanul lui U Cluj, echipă cu care tocmai a promovat în Superligă.

Țeapa luată de un cunoscut brazilian mutat într-un orăşel din România
Sursa foto: captura video
de Gabriel Dano    |    29 Aug 2022   •   21:00

La cei 33 de ani ai săi, mijlocaşul a bifat până acum mai multe echipe de fotbal din România: Gloria Bistriţa, Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu, Hermannstadt şi Farul Constanţa.

Fotbalistul căsătorit cu o româncă spune că România este casa lui, dar mărturisește că începutul a fost anevoio -  au fost perioadă când a jucat fără să fie plătit, iar ca să plece de la Gloria Bistriţa a fost nevoit să facă un sacrificiu.

"Am avut un moment foarte greu la Astra, unde am stat patru luni neplătiţi. Am primit toţi banii, nu pot să mint, dar după luni bune. Am avut şi la Hermannstadt. La Bistriţa, că să plec de acolo, am renunţat la aproape patru luni de salariu.

A fost foarte greu la Bistriţa în primele şase luni. Mă gândeam la total altceva. Când am venit din Brazilia în Europa... E gândul că vii în Europa şi faci milioane şi te trezeşti cu altă realitate", a declarat Romario Pires într-un interviu acordat Orange Sport.

"Când am venit nu ştiu dacă aveam de gând să rămân sau să stau atât de mult, dar mă simt acasă, mă simt foarte bine aici.

Primul impact a fost diferit, pentru că am venit din Rio de Janeiro, oraş foarte mare, cât o ţară şi am venit tocmai la Bistriţa, foarte, foarte mic şi foarte drăguţ. Am fost bine primit.

Asta mi-a plăcut, că am fugit din agitaţia din Rio şi am venit într-un loc calm, în care puteam să mă concentrez pe fotbal şi atât.

Când m-am mutat la Ploieşti, am simţit ceva foarte frumos acolo, am găsit o linişte, mi-am cunoscut soţia. La Ploieşti a fost momentul când am început să iubesc şi mai mult România", a declarat căpitanul lui U Cluj pentru Orange Sport.

Cât despre preferinţele culinare, Romario Pires susține că nici acum nu este prea "prieten" cu sarmalele.

"Când am venit nu mi-a plăcut mâncarea, a fost foarte greu pentru mine în primele şase luni. Am slăbit foarte mult, după am început să mă obişnuiesc şi acum îmi place şi gătesc mâncare românească.

Gătesc de toate, fac orice. Sarmale, nu! E singura mâncare din România care nu-mi place!

Ţin minte că primele luni am mâncat numai orez cu piept de pui. Numai asta, mai mâncam o pasta şi aşa, dar, în rest, numai orez cu piept de pui. Nu-mi plăceau condimentele, dar bine că m-am obişnuit.

Dacă aici am rămas, ce să fac? Să nu mai mănânc? Trebuia să mă obişnuiesc, acum m-am obişnuit şi îmi place foarte mult.

Tochitură îmi place să gătesc, orez foarte mult, paste din când în când şi vita e viaţa mea", a mai spus mijlocaşul central.

 

×
Subiecte în articol: Romario Pires
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close