Antena 3 CNN Actualitate Țeapa secolului: Un bărbat i-a păcălit de un milion de dolari pe câțiva oameni din Cluj

Țeapa secolului: Un bărbat i-a păcălit de un milion de dolari pe câțiva oameni din Cluj

Un bărbat a dat țeapa secolului la Cluj. Acesta ar fi păcălit mai mult de 17 victime, cărora ar avea să le datoreze un milion de euro. "Nu vă lăsați păcăliți", este mesajul pe care cei păgubiți l-au pus alături de fața escrocului pe afișele de pe străzile orașului.

Țeapa secolului: Un bărbat i-a păcălit de un milion de dolari pe câțiva oameni din Cluj
Sursa foto: Gettyimages | Judith Haeusler
de Ioana Mircea    |    27 Iul 2022   •   20:17

Vlad Mornea, un bărbat din Câmpia Turzii este căutat de zeci de oameni din Cluj, care îl acuză că i-a păgubit cu aproape un milion de euro.

Metodele folosite de cel acuzat sunt diverse, iar sumele cu care l-au împrumutat păgubiții variază între 3.000 și 20.0000 de euro.

Mulți dintre ei deja au depus plângeri penale, dar până la dreptatea legală, victimele au organizat o adevărată vânătoare în tot orașul.

Au împânzit străzile cu afișe cu fața escrocului și mesajul "Nu vă lăsați păcăliți" și au făcut proteste în fața blocului unde trăiește bărbatul.

Bărbatul avea un magazin de profil într-un centru comercial din Cluj-Napoca unde vindea telefoane.

Acesta făcea comenzi de sume mari de la furnizori și nu mai plătea facturile.

Alți păgubiți spun că i-au împrumutat bani pentru începerea unei afaceri.

Victimele au făcut un grup pe What'sApp în care au comunicat fiecare ce sumă a dat bărbatului. Oamenii au ajuns la suma de 650.000 de euro, fără a mai lua în calcul alte persoane păgubite care nu s-au înscris în acest grup.

Întrebat de reporterii Antena 3, dacă a luat banii aceia sau nu, Vlad Mornea părut surprins și a spus că și el a aflat că este vorba de un milion de euro. Totodată, acesta a răspuns că dacă ar fi avut banii aceștia într-adevăr, prima lucru pe care l-ar fi făcut cu ei ar fi fost să îi numere. 

Păgubiții suspectează că banii ar fi fost investiți în criptomonede și pierduți odată cu prăbușirea în piața monedelor virtuale.

×
Subiecte în articol: Cluj escroci
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close