Antena 3 CNN Actualitate Teia Sponte a fost la DNA, înainte de trimiterea dosarului "Valiza" în instanţă

Teia Sponte a fost la DNA, înainte de trimiterea dosarului "Valiza" în instanţă

Teia Sponte a fost la DNA, înainte de trimiterea dosarului "Valiza" în instanţă
17 Noi 2008   •   17:29

După ce zilele trecute selecţionerul Victor Piţurcă fusese ?convocat? la sediul DNA, pentru a da detalii despre implicarea sa în cazul ?Valiza?, luni, procurorii l-au chemat pe vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte. Apropiatul lui Gigi Becali a mers la DNA pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală, pe care însă nu l-a studiat, potrivit avocatului său, Cătălin Dancu.
Dancu a declarat că, clientul său nu a dorit să studieze materialul, dar a semnat actele procedurale care se întocmesc de procurori în această fază a urmăririi penale. Potrivit sursei citate, Sponte îşi va face în instanţă apărarea împotriva acuzaţiilor pe care i le aduc procurorii anticorupţie.
Întrebat dacă Gigi Becali se va prezenta şi el la DNA pentru a-i fi prezentat materialul de urmărire penală, Dancu a spus că va fixa o zi în care să vină împreună cu clientul său pentru a vedea dosarul.
Surse judiciare au confirmat că procurorii anticorupţie au început prezentarea materialului de urmărire penală învinuiţilor din dosar. Astfel, săptămâna trecută, la DNA Cluj s-a prezentat, în acest scop, omul de afaceri Radu Marino. ?Am fost la domnul Becali la palat, am dormit acolo şi am încheiat un contract legal, înregistrat la Tribunal pentru vânzarea terenului. Am primit de la Becali un avans, iar în 7 mai era termenul până la care trebuia să primesc şi restul de bani, până la 1.700.000 de euro. De-abia aştept să ajungă acest dosar în instanţă, ca să îmi primesc şi restul banilor pe teren. Cred că în acest dosar ordinul vine mai de sus, dar nu pot să vă spun mai multe?, a spus afaceristul cu care Becali dorea să încheie o tranzacţie imobiliară, chiar în ziua meciului decisiv din campionatul trecut, dintre CFR Cluj şi ?U? Cluj.
Conform anchetatorilor DNA, în perioada 5-7 mai a acestui an, Gigi Becali ?a oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane de euro? lui Tony Doboş ( la acea vreme fiind preşedintele clubului ?U? Cluj) precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar ?să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate? în faţa celor de la CFR?, care se afla în luptă cu Steaua pentru câştigarea titlului de campioană. În seara meciului, procurorii anti-corupţie au fost informaţi că asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizată prin instituirea sechestrului asigurator.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close