Antena 3 CNN Actualitate Teledonul 'Români Împreună' a transformat România în prima țară din UE cu unități de Terapie Intensivă pe roți

Teledonul 'Români Împreună' a transformat România în prima țară din UE cu unități de Terapie Intensivă pe roți

Împreună am reuşit să marcăm o premieră medicală! România este prima ţară din UE care are unităţi mobile de Terapie Intensivă pe roţi. În plus, prin banii strânşi în urma Teledonului "Români Împreună" am achiziţionat şi 60 de ventilatoare, care încep deja să fie repartizate la spitalele unde e nevoie.

Teledonul 'Români Împreună' a transformat România în prima țară din UE cu unități de Terapie Intensivă pe roți
Sursa foto: Antena 3
18 Iun 2020   •   17:15

 Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, şeful DSU Raed Arafat, dar şi Sandra Stoicescu, unul dintre artizanii proiectului, au intrat deja în secţia ATI.

Totul a fost posibil cu sprijinului tuturor: de la copii şi oameni simpli, la afacerişti şi giganţi economici. În total, vorbim de patru unităţi în care vor fi trataţi nu doar pacienţii cu COVID-19 în stare gravă. Vor fi extrem de utile şi în situaţia unor dezastre.

Alessandra Stoicescu a vorbit despre cum a fost posibilă această premieră medicală.

''Nu îţi vine să crezi. Când intri ţi se taie respiraţia. Îţi vine şi să râzi şi să plângi. Aici sunt sponsorizările, donaţiile pe care le-aţi făcut. Aici sunt banii, în aceste paturi, în fiecare lurcru care va salva vieţi. Aceste unităţi nu sunt doar pentru criza Covid. Sunt pentru orice nenorocire care se abate asupra României.

Noi, trustul Intact, Fundaţia Mereu Aproape, donatorii, voi, pentru că voi de acasă sunteţi pe primul loc, aţi făcut posibil să se întâmple acest lucru şi să rămână. Sigur, că pe lângă asta există toate echipamentele de protecţie, alte echipamente medicale pe care le-am cumpărat şi care sunt deja la spitale, cele 60 de ventilatoare care încep să vină în zilele următoare'', a spus Alessandra Stoicescu.

 Klaus Iohannis a fost impresionat de dotările de ultimă oră. Iată declaraţia preşedintelui:

''Este impresionant ce am văzut. Achiziţia şi dotarea acestor unităţi mobile de Terapie Intensivă este rezultatul unei colaborări foarte bune între autorităţile statului, mediul privat, firme, fundaţii, persoane fizice, voluntari şii iată că se poate. Sunt dotări de ultimă oră'', a spus Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close