Antena 3 CNN Actualitate Textul legii salarizării unitare va mai putea fi modificat până în iunie

Textul legii salarizării unitare va mai putea fi modificat până în iunie

Textul legii salarizării unitare va mai putea fi modificat până în iunie
Sursa foto: Guvern
12 Sep 2009   •   18:12

Parlamentarii vor salarii mai mari decât propune Guvernul în legea salarizării unitare. Ei au cerut majorarea coeficienţilor de ierarhizare pentru parlamentari şi plata orelor suplimentare. Sindicaliştii sunt şi ei nemulţumiţi de proiectul cu care Cabinetul merge în faţa Legislativului. Bugetarii au fost chemaţi de premier pentru noi negocieri.

Liderii Coaliţiei se întâlnesc şi ei sâmbătă seară, la Guvern, pentru a discuta ultima formă a legilor pentru care Executivul îşi asumă răspunderea în Parlament. Se anunţă o şedinţă dură având în vedere că liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat după o întâlnire cu sindicaliştii că nu ar fi nicio problemă dacă asumarea va fi amânată.

Amendamentele venite din Parlament sunt în continuare analizate de membrii Executivului. premierul spunea că s-ar putea face şi anumite corecţii de coeficienţi, în funcţie de buget. Chiar şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, spunea că, indiferent de modificări, cu siguranţă vor exista şi nemulţumiţi.

Sindicatele au ajuns la Guvern mai multe propuneri. În primul rând este vorba despre amânarea asumării răspunderii. Ei mai cer Guvernului şi să renunţe la concediul fără plată obligatoriu, dar şi la disponibilizările care au fost anunţate până în 2015.

Chiar dacă guvernanţii au încercat să îi convingă pe sindicalişti să renunţe la proteste şi le-au promis acestora că textul legii salarizării unitare va putea fi modificat până în iunie, anul viitor, sindicaliştii sunt hotărâţi să picheteze marţi sediul Palatului Parlamentului. Executivul îşi menţine ideea asumării răspunderii pe 15 septembrie, dar duminică discuţiile vor continua într-o şedinţă extraordinară de guvern.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close