Antena 3 CNN Actualitate Tichetele de vacanţă nu au succes în mediul privat. Principalii beneficiari sunt angajaţii statului

Tichetele de vacanţă nu au succes în mediul privat. Principalii beneficiari sunt angajaţii statului

Tichetele de vacanţă nu au succes în mediul privat. Principalii beneficiari sunt angajaţii statului
27 Iul 2009   •   22:27

În timp ce bugetarii primesc cu două mâini, unii angajaţi din mediul privat se mulţumesc cu nimic. Până acum, mai mult de două treimi din românii care au primit tichete de vacanţă sunt angajaţi ai statului.

Până acum, 2 milioane de euro au ajuns la români sub formă de tichete de vacanţă. Calculat la o medie de 400 de euro pentru o persoană, asta ar înseamna că aproximativ 5.000 de români vor pleca anul acesta în concedii cu tichete de vacanţă. Dintre aceştia, cei mai norocoşti sunt bugetarii, care au primit cele mai multe tichete.

?O mare parte sunt profesori, educatori de la Autoritatea Naţională pentru locuinţe, inspectoratul din construcţii, şcoli, grădiniţe. O altă mare parte sunt din instituţiile culturale: din biblioteci, teatre?, a declarat reprezentatntul unei agenţii de turism.

?Din observaţiile noastre, putem spune că până acum în special companiile de stat au aderat la program, ele nu s-au dovedit a fi atractive pentru privaţi?, a spus şi un consultatnt al unei agenţii de turism.

90% din românii care au primit tichete de vacanţă au ales să plece la mare. Restul s-au orientat către staţiunile balneare. Cei mai mulţi aleg pensiuni sau hoteluri de 2 sau 3 stele, şi puţini sunt cei care se îndură să mai scoată bani din buzunar pentru o vacanţă mai luxoasă.

Atenţie! În cazul în care primiţi tichete de vacanţă de la angajator şi nu cumpăraţi vacanţa de la o agenţie de turism, ci vreţi să plătiţi cu tichetele direct la hotel, trebuie mai întâi să vă informaţi dacă hotelul are încheiat contract cu emitentul tichetelor dumneavoastră. În caz contrar, hotelierul vă va respinge tichetele.

Observator

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close