Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu ajung în instanţă, într-un dosar cu prejudiciu de peste 9 milioane de euro 

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu ajung în instanţă, într-un dosar cu prejudiciu de peste 9 milioane de euro 

Primarul în exercițiu al Timişoarei, Nicolae Robu, și fostul edil Gheorghe Ciuhandu, ajung în instanţă alături de mai mulți funcționari. Curtea de Apel Timișoara a decis joi că poate începe procesul caselor naționalizate vândute ilegal, în care prejudiciul estimat de procurori depăşeşte 9 milioane de euro. 

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu ajung în instanţă, într-un dosar cu prejudiciu de peste 9 milioane de euro 
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    08 Oct 2020   •   19:00

Dosarul vizează vânzarea la prețuri modice a 207 de imobile, majoritatea din centrul vechi al Timişoarei.
Magistrații Curții de Apel Timișoara au decis că rechizitoriul DNA este legal, respingând astfel contestațiile inculpaților, trimişi în judecată în decembrie 2019, potrivit tion.ro.

Nicolae Robu, Gheorghe Ciuhandu şi alţi 7 funcţionari ai primăriei au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată (5 inculpați), respectiv în formă simplă (4 inculpați).

Conform procurorilor, în perioada septembrie 1996 - ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici (majoritatea cu funcții de conducere) și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 pentru a vinde, în mod nelegal, 207 imobile care aparțin fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut niciun drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului”.

×
Subiecte în articol: Timisoara nicolae robu Gheorghe Ciuhandu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close