Antena 3 CNN Actualitate Tinerii din România ar putea face, din nou, armata. Vasile Dîncu: "Avem nevoie de soldați"

Tinerii din România ar putea face, din nou, armata. Vasile Dîncu: "Avem nevoie de soldați"

Românii ar putea face, din nou, armata, în contextul tensiunilor generate de Rusia, dar și a necesității dezoltării unei armate care să facă față oricăror provocări. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că Armata Română se află în plin proces de creşterea a capacităţii operaţionale.

Tinerii din România ar putea face, din nou, armata. Vasile Dîncu: "Avem nevoie de soldați"
Sursa foto: Facebook/ MApN
de Gabriel Dano    |    03 Feb 2022   •   18:18

După anunţul SUA privind desfăşurarea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România, Vasile Dîncu a explicat că aceste trupe vor veni în completarea trupelor americane existente deja pe teritoriul României.

„„Aceste trupe care vor veni completează trupele americane existente în acest moment, înainte de a veni aceşti 1.000 de soldaţi, aveam aproape 1.000 de oameni care sunt deja în România, şi care completează forţa noastră armată. Noi suntem pregătiţi în acest moment, avem scenarii pentru toate situaţiile, ne-am pregătit în teatrele de operaţii, am făcut achiziţii importante în ultima vreme. (…) Suntem în mijlocul unui proces de creştere a capacităţii operaţionale a Armatei române. Aceste lucruri care vin şi le facem cu repeziciune, acum, completează de fapt o postură a României la Marea Nagră, importantă. Suntem consideraţi în NATO un furnizor de securitate în zonă, ne vom adapta această capacitate”,  a declarat Vasile Dîncu, la Profit TV.

Ministrul Apărării afirmă că țara noastră are nevoie de soldaţi profesionişti, de tehnicieni din toate domeniile.

„ Avem nevoie de soldaţi profesionişti, de tehnicieni din toate domeniile, pentru că o armată modernă nu e doar din infanterişti, care înseamnă inima sistemului ci şi de informaticieni, specialişti chiar din ştiinţe socio-comportamentale. Războiul hibrid cere soldaţi din toate categorile”, a mai spus Vasile Dîncu.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close