Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro: George Soros și Nastratin Hogea – gânduri pentru 2017

Tolo.ro: George Soros și Nastratin Hogea – gânduri pentru 2017

Tolo.ro: George Soros și Nastratin Hogea – gânduri pentru 2017
03 Ian 2017   •   15:32

De la distanța a 800 de ani, doi oameni ne spun ceva despre 2017. Primul este ”un evreu ungur de 86 de ani, cu o experiență formatoare în Ungaria ocupată de Adolf Hitler”, după cum singur se descrie George Soros.

A supraviețuit Holocaustului, a primit cetățenie americană după cel de-al doilea război mondial și a devenit unul dintre cei mai aprigi adversari ai maeștrilor de ceremonii din societățile închise.

Pentru George Soros, societățile închise sînt cele în care conducătorii manipulează voința oamenilor, punîndu-i pe alegători să lucreze în beneficiul aleșilor și nu invers!

După o expresie clasică, el este un susținător al ideii că ”nu cetățenii trebuie să facă ceea ce doresc guvernele, ci guvernele trebuie să facă ceea ce vor cetățenii”.

În ultimul an, numele lui Soros a fost folosit în riualurile voodoo prin care electoratul a fost speriat cu o putere ocultă taman de către cei care se pregăteau să preia sa să-și extindă puterea.

Acum cîteva zile, George Soros a scris, în Project Syndicate, un text despre nevoia de apărare a societății deschise în 2017.

În opinia lui Soros, nu electoratul, ci elitele poartă responsabilitatea pentru rezultatul alegerilor. Și pentru criza societăților deschise!

Indiferent că ne gîndim la Brexit sau la alegerile din SUA, la populismul care inundă deopotrivă Parlamentele și forumurile de internet, toate acestea sînt posibile pentru că mecanismul redistribuirii prosperității a eșuat. ”Globalizarea aduce țările sărace mai aproape de țările bogate, dar crește inegalitatea și în cele sărace și în cele bogate”, observă Soros.

Continuarea, pe Tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan George Soros
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close